Chapel of Rest 

















This winning module design for a chapel of rest, as selected by the city of Frankfurt, uses light as a primary material, channelling its ethereal properties and its ability to evoke transcendence and the sublime. Shorn of excess, the scheme’s elemental composition effortlessly generates a sense of serenity and reflectivity.

Southern daylight, via a vertical slot in its south facing elevation, gently guides the mourners into the chapel. Indirect overhead light, filtered through the lantern like structure, softly illuminates the proceedings.

Whilst each chapel adheres to a strict proportional system, the design's flexibility allows it to adapt to the scale of a specific cemetery, its architectonic presence remaining undiminished. Initially, the plan is to build four of these non-denominational chapels, with the aim being to extend the design to all cemeteries throughout the municipality of Frankfurt.