School Library, Frankfurt am Main

















This new library facility for the historically protected Pestalozzi primary school, in Frankfurt, is inspired by the school’s philosophy and the building’s architectural quality. The project responds to the school’s innovative educational spirit while respecting the fabric of the existing building, designed in 1928 by the acclaimed architect Martin Elsaesser. The result: four stand alone pieces, two circular and two rectangular, in colours recognized for their ability to enhance and stimulate learning.

























The designs have been well received, not only for their playfulness but also for their practicality. Each piece is comfortable, child-friendly and robust, comprising a wooden sub-structure covered with polyurethane foam, then coated with a patented rubberised skin, specified for its high durability.

In addition, the furniture's spatial flexibility has been well received by teachers and pupils alike: the large circular piece, for example, can either be the scene of an intimate ‘den’ atmosphere or part of a wider class activity - the children take the lead.